Jednoduchý recept

Marinovaný kebab z mořského ďasa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29777
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1 ks Cuketa
2 kávová lžička Med včelí
400 g Mořský ďas
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
4 ks Šalotka
1 polévková lžíce Sherry brandy

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 014kJ
11% Sacharidy 40 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 42 mg
35% Bílkoviny 20 g

Marinovaný kebab z mořského ďasa postup přípravy receptu:

1

Dřevěné špejle necháme namáčet ve studené vodě. Mezitím nakrájíme papriky na dílky, cuketu na 12 tenkých plátků, šalotky rozkrojíme napůl. Filet z mořského ďasa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Na špejle štřídavě napícháme maso, papriky, cuketu a cibulky. Kebaby naskládáme na dno nekovové mísy.

2

Na marinádu smícháme v misce jemně nastrouhanou citronovou kůru, přidáme šťávu z citronu, pomerančovou šťávu, sherry, med, rozetřený česnek a pepř. Směs nalijeme na kebaby, několikrát je otočíme, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici.

3

Gril předehřejeme na střední teplotu a grilujeme 10-15 minut. Ryba musí být měkká a křehká. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.

4

Podáváme s rýží, dozdobené čerstvými bylinkami.

Poznámka

příprava 25min+2h marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept