Marinovaný kebab z mořského ďasa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný kebab z mořského ďasa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29777 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 ks | Cuketa |
2 kávová lžička | Med včelí |
400 g | Mořský ďas |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Cuketa, Med včelí, Mořský ďas, Paprika červená, Paprika žlutá, Pomerančová šťáva, Rozmarýn čerstvý, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný kebab z mořského ďasa postup přípravy receptu:
1 | Dřevěné špejle necháme namáčet ve studené vodě. Mezitím nakrájíme papriky na dílky, cuketu na 12 tenkých plátků, šalotky rozkrojíme napůl. Filet z mořského ďasa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Na špejle štřídavě napícháme maso, papriky, cuketu a cibulky. Kebaby naskládáme na dno nekovové mísy. |
2 | Na marinádu smícháme v misce jemně nastrouhanou citronovou kůru, přidáme šťávu z citronu, pomerančovou šťávu, sherry, med, rozetřený česnek a pepř. Směs nalijeme na kebaby, několikrát je otočíme, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici. |
3 | Gril předehřejeme na střední teplotu a grilujeme 10-15 minut. Ryba musí být měkká a křehká. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou. |
4 | Podáváme s rýží, dozdobené čerstvými bylinkami. |
Poznámka
příprava 25min+2h marinování