Jednoduchý recept

Černý kořen zapečený se dvěma sýry

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29778
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 ml Bešamel
800 g Černý kořen
60 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Strouhanka
8 g Sůl
50 g Sýr Gruyére
50 g Sýr Parmezán
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
14% Sacharidy 50 g
44% Tuky 33 g
66% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Černý kořen zapečený se dvěma sýry postup přípravy receptu:

1

Kořen nejdříve oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Jelikož kořen zbarvuje pokožku, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí vodou, osolíme, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hranolky kořenu, orestujeme, zalijeme bešamelem rozředěným smetanou, povaříme, až bude omáčka hustší. Obsah pánve přelijeme do zapékací misky, zasypeme oběma nastrouhanými sýry, strouhankou, pokapeme máslem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut, až oba sýry zezlátnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept