Recept

Polévka z divoké kachny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29780

Ingredience

Křepelčí studený bujon [29586]
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
2 špetka Hřebíček mletý
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí křídla
1 kg Křepelka
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Nové koření mleté
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
150 g Petržel kořen
150 g Pórek
0,5 dl Rakytníková šťáva
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Voda pitná
0,5 dl Víno madeira
5 dl Víno portské
2 stroužek Česnek
Polévka z divoké kachny
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Estragon
300 g Hlíva ústřičná
400 g Kachní prsa
0,5 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 945 kcal
Kilojoule 3 954kJ
13% Sacharidy 46 g
151% Tuky 113 g
28% Sodík 559 mg
111% Bílkoviny 63 g

Polévka z divoké kachny postup přípravy receptu:

1

Omyté maso (prsní řízky) z divoké kachny pokrájíme na proužky a vložíme do mísy, zalijeme červeným vínem a necháme je marinovat 2 hodiny.

2

Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na proužky a podusíme ji v pánvi na bylinkovém másle. Estragon omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky.

3

Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme mletý černý pepř, cibuli s česnekem zpěníme, přidáme pokrájené maso, promícháme a osmažíme dozlatova.

4

Přilijeme 1 litr křepelčího bujonu, který přivedeme k varu, pak teplotu zmírníme a maso vaříme 6 minut.

5

Přidáme hlívu, estragonové lístky a 6 lžic Sherry brandy. Polévku dochutíme mletým kmínem, solí a bílým pepřem.

6

Nakonec do polévky přimícháme 0,5 dl smetany a podáváme.

7

Křepelčí studený bujon [29586]:

8

Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: Mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.

9

Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkového listu, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.

10

Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.

11

Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

12

Do studeného bujonu přidáme 0,5 dl Madeiry a 0,5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept