Jednoduchý recept

Černý kořen ve žloutkové omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29781

Ingredience

5 g Bazalka
3 ml Citronová šťáva
300 ml Hovězí vývar základní
10 g Mouka polohrubá
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1000 ml Voda pitná
600 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
10% Sacharidy 36 g
25% Tuky 19 g
51% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Černý kořen ve žloutkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Protože rostlina pouští barvu, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme kořen, osolíme, opepříme a smažíme na másle asi 2 minuty. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem a vaříme nejméně 15 minut, Stáhneme z ohně, vmícháme do omáčky 3 žloutky, 1 lžíci másla, zakápneme citronovou šťávou a nakonec přimícháme posekanou bazalku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept