Rajčata plněná rizotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná rizotem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29783 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Cibule |
20 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
300 g | Rajčata |
150 g | Rýže dušená |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
20 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 137,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Rajčata, Rýže dušená, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná rizotem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata v jedné třetině seřízneme a vydlabeme. Do misky dáme dušenou rýži, přidáme scezený nakládaný hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 lžičku másla a strouhaný parmezán. Vše promícháme a směsí naplníme rajčata. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní rajčata, zasypeme strouhaným ementálem, zakapeme máslem a dáme do trouby zapéct. Pečeme 15 až 20 minut. |
2 | Podáváme na dezertních talířcích jako předkrm. |