Zapečené opilé kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené opilé kuře
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29784 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 dl | Cinzano bianco |
300 g | Debrecínská pečeně |
1200 g | Kuřecí prsa |
1 dl | Martell cognac |
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej rostlinný |
3 g | Paprika mletá sladká |
4 g | Pepř bílý |
1 ks | Rajčata |
8 g | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 156,5mg |
Draslík | 826,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cinzano bianco, Debrecínská pečeně, Kuřecí prsa, Martell cognac, Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené opilé kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme, okořeníme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Poté podlijeme všemi druhy alkoholu a zakryté dusíme, dokud není maso měkké. Mezitím si připravíme zapékací sáčky a vymažeme je rozpuštěným máslem. Hotové maso zabalíme do plátku debrecínky a rozdělíme do jednotlivých sáčků podle porcí. Každé maso poklademe plátky sýra a navrch dáme kolečko rajčete. Sáček zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Můžeme servírovat např. s hranolky nebo jen se zeleninou. |