Recept

Pikantní bažantí polévka se zelenou fazolí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29789

Ingredience

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
1 kg Bažant obecný
2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí drůbky
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
2 stroužek Česnek
Pikantní bažantí polévka se zelenou fazolí
500 g Bažantí prsa
1 ks Bobkový list
150 g Cibulka jarní
150 g Fazolové lusky zelené
150 g Hrášek
0,5 polévková lžíce Libeček
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
3 ks Česnek
0,5 kávová lžička Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 916 kcal
Kilojoule 3 834kJ
10% Sacharidy 38 g
138% Tuky 103 g
36% Sodík 719 mg
151% Bílkoviny 85 g

Pikantní bažantí polévka se zelenou fazolí postup přípravy receptu:

1

Bažantí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky. Jarní cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Očištěné zelené fazolové lusky překrojíme napůl. Omyjeme libeček, petrželku kudrnku a čerstvý hrášek. Oloupaný česnek pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci si rozpálíme máslo s olejem a plátky masa krátce, ale prudce orestujeme. Vyjmeme je a odložíme na talíř, plátky osolíme a opepříme.

3

Do výpeku vložíme cibuli s česnekem, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 2-3 minuty, maso vrátíme do hrnce, přilijeme 8 dl zvěřinového vývaru s 2 dl bílého vína a pomalu polévku přivedeme k varu. Přidáme do ní fazolové lusky, drobně pokrájené lístky libečku, bobkový list, špetku muškátového oříšku a vaříme dalších 5 minut.

4

Nakonec přidáme hrášek, který vaříme ještě 3 - 4 minuty.

5

Polévku dochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem, drobně pokrájenou petrželkou a podáváme.

6

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:

7

Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.

8

Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaný česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

9

Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept