Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29790 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 polévková lžíce | Brusinková omáčka |
1 ks | Celer - nať |
0,5 ks | Citrony |
250 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Jalovec |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
4 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Řeřicha |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
700 g | Svíčková ze zvěřiny |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 476,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 61,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hovězí vývar základní, Olej arašídový (podzemnicový), Pomeranče, Řeřicha, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinková omáčka, Celer - nať, Jalovec, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Svíčková ze zvěřiny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Do nekovové mísy vložíme plátky masa a zalijeme je směsí šťávy z pomeranče a citronu, 2 lžic oleje, nového koření, soli a pepře. Zakryté necháme 4 h marinovat v lednici. Mezitím obrátíme. |
2 | Připravíme omáčku. Najemno nasekáme šalotku, celer a mrkev. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu cca 5 min orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme kuličky jalovce a dusíme cca 20 min, dokud se omáčka nezredukuje cca na polovinu množství. Poté scedíme do čisté pánve, vmícháme brusinkovou omáčku a odložíme. |
3 | Připravené steaky grilujeme na středně rozpáleném grilu cca 4-6 min z každé strany. Mezitím prohřejeme omáčku, ochutíme ji solí a pepřem. Přelijeme jí hotové steaky, dozdobíme řeřichou a ihned podáváme. |
Poznámka
Příprava 15 min+4 h marinování. Z celeru použijeme pouze stonek.