Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29791

Ingredience

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
1 kg Bažant obecný
2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí drůbky
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
2 stroužek Česnek
Polévka s perličkou
1 polévková lžíce Campari Orange bitter
2 ks Cibule
200 g Kapusta růžičková
1 polévková lžíce Likér Cointreau
0,5 polévková lžíce Meduňka
50 g Nudle vlasové
0,5 kávová lžička Pepř citronový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Perlička prsa
1 ks Pomeranče
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,006 kcal
Kilojoule 4 210kJ
16% Sacharidy 57 g
155% Tuky 116 g
42% Sodík 841 mg
172% Bílkoviny 97 g

Polévka s perličkou postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená prsa perličky pokrájíme na hranolky.

2

Cibuli s růžičkovou kapustou očistíme a omyjeme. Omyté lístky meduňky odložíme na misku, použijeme je na ozdobu.

3

Omytý pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru nakrájíme na tenké nudličky.

4

V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené maso, růžičkovou kapustu, osolíme, opepříme, promícháme a dusíme pod poklicí přibližně 5-7 minut. Pak přilijeme 1 litr vínového vývaru, do něj přimícháme 1 lžíci Campari a 1 lžíci likéru Cointreau. Když polévka přijde k varu, snížíme teplotu a maso vaříme 6 minut. Pak přidáme 1 lžíci pomerančové kůry, citronový pepř a sůl podle chuti. Vaříme ještě dalších 6 minut.

5

V menším hrnci uvaříme vlasové nudle podle návodu, pak je scedíme a zamícháme do uvařené polévky, kterou podáváme s 1-2 lístky meduňky.

6

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:

7

Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.

8

Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaný česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

9

Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept