Recept

Plněné cibule s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29794
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 ks Cibule
2 polévková lžíce Créme fraiche
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Rajčata
200 g Rýže dlouhozrnná
200 g Smetana na vaření
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 polévková lžíce Tuk
185 g Tuňák ve vlastní šťávě

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 990kJ
18% Sacharidy 66 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 221 mg
40% Bílkoviny 22 g

Plněné cibule s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Oloupané cibule asi 25 minut blanšírujeme v osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Podle návodu uvaříme rýži.

2

Rajčata zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Tuňáka necháme nejprve okapat na sítu a poté rozmačkáme vidličkou.

3

Smícháme rýži, rajčata, tuňáka, créme fraiche a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Cibulím seřízneme vršky, lžičkou je opatrně vydlabeme, dužninu nasekáme a vmícháme do směsi s rýží.

5

Rýžovou směsí naplníme vydlabané cibule, vložíme do vymaštěné nákypové formy a podlijeme smetanou. Zasypeme parmezánem a v předehřáté troubě asi 6 minut zapékáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept