Plněné cibule s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné cibule s tuňákem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29794 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Créme fraiche |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
200 g | Rýže dlouhozrnná |
200 g | Smetana na vaření |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tuk |
185 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 10,9mg |
Draslík | 407,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rýže dlouhozrnná, Smetana na vaření, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné cibule s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané cibule asi 25 minut blanšírujeme v osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Podle návodu uvaříme rýži. |
2 | Rajčata zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Tuňáka necháme nejprve okapat na sítu a poté rozmačkáme vidličkou. |
3 | Smícháme rýži, rajčata, tuňáka, créme fraiche a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Cibulím seřízneme vršky, lžičkou je opatrně vydlabeme, dužninu nasekáme a vmícháme do směsi s rýží. |
5 | Rýžovou směsí naplníme vydlabané cibule, vložíme do vymaštěné nákypové formy a podlijeme smetanou. Zasypeme parmezánem a v předehřáté troubě asi 6 minut zapékáme. |