Recept

Rajčata s rýžovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29795

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Mascarpone
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
30 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
125 g Rýže carnaroli
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
120 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
8 polévková lžíce Víno bílé
0,3 l Vývar z hovězích kostí
3 stroužek Česnek
400 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 970kJ
4% Sacharidy 14 g
36% Tuky 27 g
43% Sodík 854 mg
34% Bílkoviny 19 g

Rajčata s rýžovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Vršky omytých a osušených rajčat seřízneme a lžičkou vydlabeme dužninu. Nakrájíme dužninu na kostičky a odložíme stranou.

2

Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.

3

V hrnci na rozehřátém másle a sádle osmahneme cibuli a česnek, přidáme rýži a krátce ji opečeme. Postupně přiléváme víno a horký vývar a při mírné teplotě dusíme tak dlouho, dokud se do rýže nevsákne veškerá tekutina. Rýží občas zamícháme.

4

Do uvařené rýže vmícháme parmezán a sýr mascarpone. Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata. Přiklopíme je odkrojeným vrškem a vložíme ve vymazané formě do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme asi 15 minut.

5

V hrnci zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Přidáme zbylou rýži, kterou krátce propečeme. Vložíme opáchnutý špenát, kostičky rajčat a přiklopené dusíme při střední teplotě asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

6

Na suché pánvi opražíme piniová semena.

7

Rajčata servírujeme se špenátem a posypaná piniovými semeny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept