Rajčata s rýžovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s rýžovou nádivkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29795 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Mascarpone |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
125 g | Rýže carnaroli |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tuk |
8 polévková lžíce | Víno bílé |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oříšky piniové, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže carnaroli, Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s rýžovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vršky omytých a osušených rajčat seřízneme a lžičkou vydlabeme dužninu. Nakrájíme dužninu na kostičky a odložíme stranou. |
2 | Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. |
3 | V hrnci na rozehřátém másle a sádle osmahneme cibuli a česnek, přidáme rýži a krátce ji opečeme. Postupně přiléváme víno a horký vývar a při mírné teplotě dusíme tak dlouho, dokud se do rýže nevsákne veškerá tekutina. Rýží občas zamícháme. |
4 | Do uvařené rýže vmícháme parmezán a sýr mascarpone. Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata. Přiklopíme je odkrojeným vrškem a vložíme ve vymazané formě do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme asi 15 minut. |
5 | V hrnci zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Přidáme zbylou rýži, kterou krátce propečeme. Vložíme opáchnutý špenát, kostičky rajčat a přiklopené dusíme při střední teplotě asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
6 | Na suché pánvi opražíme piniová semena. |
7 | Rajčata servírujeme se špenátem a posypaná piniovými semeny. |