Rýžový koláč s cuketou a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový koláč s cuketou a rukolou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29796 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 balení | Rukola |
500 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 74,5mg |
Vláknina | 617,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový koláč s cuketou a rukolou postup přípravy receptu:
1 | Omyté cukety jemně nastrouháme. Opláchneme rukolu, osušíme a a jemně nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Rozšleháme vejce a podle chuti osolíme a opepříme. Smícháme rýži, cuketu, rukolu, cibuli, vejce, mouku a nastrouhaný parmezán. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. |
2 | Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme rýžovou hmotou a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu asi 40 minut. |
3 | Než budeme koláč podávat, necháme jej trochu vychladnout. Poté rozkrájíme na porce a podáváme ozdobené rukolou. |
Poznámka
Místo rukoly můžeme použít česnek medvědí nebo lístky bazalky.
Určitě musím vyzkoušet