Recept

Rýžový nákyp se sušenými švestkami a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29798

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
35 g Máslo čerstvé
250 g Rýže parboiled s indiánskou
150 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Gouda 30%
1 špetka Sůl
1 hrst Řeřicha
250 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 004kJ
26% Sacharidy 92 g
41% Tuky 31 g
20% Sodík 407 mg
39% Bílkoviny 22 g

Rýžový nákyp se sušenými švestkami a slaninou postup přípravy receptu:

1

Podle návodu začneme vařit rýži, dobu vaření však zkrátíme o 15 minut.

2

Rozpůlíme sušené švestky a vaříme je ve 1/4 l vody smíchané s citronovou šťávou do změknutí. Vaření trvá zhruba 10 minut.

3

Nakrájíme slaninu na 2-3 cm silné proužky a nastrouháme goudu.

4

Vymažeme máslem nákypovou formu, vysypeme ji strouhankou. Postupně do formy střídáme vrstvy z rýže s vrstvami ze slaniny, švestek a tekutiny. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 20 minut.

5

Před podáváním posypeme pokrm řeřichou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept