Krůta plněná sladkou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 325 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůta plněná sladkou nádivkou
Celkový čas: | 325 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 280 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29800 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 g | Hřebíček |
200 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
300 g | Kaštany jedlé |
6 g | Kmín drcený |
5 kg | Krůta mražená |
40 g | Oříšky piniové |
6 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
100 g | Sádlo vepřové škvařené |
5 g | Skořice mletá |
100 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 423,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Hrozinky, Jablka, Kaštany jedlé, Kmín drcený, Oříšky piniové, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta mražená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůta plněná sladkou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Na hlubší pánvi osmažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené krůtí vnitřnosti a 5 minut restujeme. Nakonec přisypeme hrozinky, skořici, piniové oříšky, vyloupané jedlé kaštany, hřebíček a rýži. Vše zalijeme vínem a vodou, promícháme a necháme 30 minut vařit na mírném ohni. Po odstavení osolíme, opepříme a vzniklou směsí naplníme vykuchanou krůtu, kterou uvnitř potřeme solí. Krůtu zašijeme, vložíme na pekáč, pořádně osolíme a okmínujeme. Do všech rohů pekáče dáme půlky jablka a pečeme asi 4 hodiny ve středně vyhřáté troubě nejprve zakrytý alobalem, často podléváme. |
2 | Krůtu porcujeme vystydlou, aby se náplň při krájení nevydrolila, potom krátce dopečeme a servírujeme porce zalité vypečenou šťávou. |