Recept

Rýžové bochánky s kuřetem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 29803

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hrášek
1,5 kg Kuřecí prsa
200 g Máslo čerstvé
7 g Pepř bílý
300 g Rajčata
400 g Rýže loupaná
15 g Sůl
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 581kJ
13% Sacharidy 48 g
35% Tuky 26 g
48% Sodík 957 mg
81% Bílkoviny 45 g

Rýžové bochánky s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Na hlubší pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a přidáme na pánev, orestujeme asi 5 minut, přidáme pokrájená rajčata, 1 dl vody a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso měkké a omáčka zahuštěná. Před odstavením osolíme a opepříme.

2

V hrnci krátce osmahneme na másle rýži, přilijeme 1 l vody, osolíme a vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Hotová rýže by měla být měkká a lepivá. Do horké rýže přimícháme hrášek( mražený nebo čerstvý), který jsme nechali přejít varem a scedili, opepříme, dosolíme. Naběračkou vytřenou rozpuštěným máslem nabíráme rýži a tvoříme bochánky, které vyklopíme na talíř a polijeme omáčkou s kousky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept