Recept

Bramborovo- masová musaka

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 29807
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Lilek
250 g Máslo čerstvé
1000 g Maso mleté - mix
0,5 l Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
8 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
12 g Sůl
300 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 605kJ
10% Sacharidy 37 g
88% Tuky 66 g
31% Sodík 612 mg
60% Bílkoviny 34 g

Bramborovo- masová musaka postup přípravy receptu:

1

Na hlubší pánvi osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme prolisovaný česnek a nakonec mleté maso a 10 minut restujeme. Přihodíme pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut povařit na mírném ohni.

2

Mezitím oloupeme brambory a očistíme lilky, obojí nakrájíme na tenké plátky. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem, na dno poklademe vrstvu brambor a lilků, osolíme, opepříme. Na to rozprostřeme masovou směs, posypeme strouhaným sýrem a zakryjeme další vrstvou brambor a lilků, osolíme, opepříme.

3

Nakonec uvaříme bešamelovou omáčku - 150 g másla rozpustíme v hrnci, smícháme s hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme studené mléko a vaříme, dokud bešamel nezhoustne, pak odstavíme. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a do vychládající omáčky vmícháme vejce. Bešamelem zalijeme povrch musaky a zapékáme asi 40 minut dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept