Parmice nachová se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice nachová se zázvorem
Parmice nachová se zázvorem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29808 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 ks | Cibulka jarní |
3 kávová lžička | Cukr krupice |
120 ml | Ocet vinný |
125 ml | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika zelená |
800 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 857,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 571,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Cukr krupice, Ocet vinný, Paprika zelená, Parmice, Rajčata, Sůl, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice nachová se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou parmici na povrchu i uvnitř omyjeme a osušíme. Na bocích 3x nařízneme šikmými zářezy a rybu na povrchu i uvnitř potřeme solí a pepřem. |
2 | Parmici položíme na plochou zapékací mísu a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a nastrouhaným zázvorem. Mísu vložíme na podložku do hrnce s vroucí vodou a pod pokličkou v páře vaříme asi 10 minut. |
3 | V kastrůlku přivedeme k varu vinný ocet, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, cukr, chilli omáčku, rybí vývar a na proužky nakrájenou papriku a rajče. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. |
4 | Parmici upravíme na nahřátý servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme ozdobit dílky rajčete. |
5 | Ihned podáváme. |