Recept

Sépie s ústřicovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 29809
Kategorie: Maso

Ingredience

omáčka
1 stroužek Česnek
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
Sépie s ústřicovou omáčkou
60 g Hrachové lusky
150 ml Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
450 g Sépie
5 polévková lžíce Vývar rybí
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
1% Sacharidy 5 g
51% Tuky 38 g
31% Sodík 620 mg
34% Bílkoviny 19 g

Sépie s ústřicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Sépie očistíme, podélně nařízneme, obrátíme a zploštíme. Maso nařízneme šikmými zářezy do tvaru mřížky a nakrájíme na kousky.

2

V misce smícháme ústřicovou omáčku se sójovou omáčkou, cukrem a prolisovaným česnekem. Mícháme, až se cukr rozpustí.

3

Ve woku na rozpáleném oleji opékáme sépie, dokud se nezačnou trochu kroutit. Děrovanou lopatkou je vyjmeme na papírovou utěrku.

4

Olej ve woku znovu rozehřejeme, přidáme nastrouhaný zázvor, lusky hrášku, za stálého obracení opékáme 1 minutu. Vmícháme sépie, omáčku a horký rybí vývar. Vše povaříme 3 minuty.

5

Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme nakrájenou červenou paprikou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept