Opékané hřebenatky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané hřebenatky
Opékané hřebenatky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29811 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
450 g | Hřebenatka |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 52,1mg |
Draslík | 444,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Hřebenatka, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané hřebenatky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hřebenatky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po okapání osušíme papírovou utěrkou. Každou hřebenatku podélně rozkrojíme na poloviny. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku a hřebenatky. Opékáme asi 5 minut a pokud použijeme zmrazené hřebenatky, opékáme je kratší dobu. |
3 | Nakonec vmícháme sójovou omáčku, máslo a zahříváme, až se máslo rozpustí. |
4 | Pokrm upravíme do nahřátých misek a ihned podáváme. |