Rybí filé se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé se zázvorem
Rybí filé se zázvorem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29813 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
700 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
4 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
0,3 ks | Zázvor celý |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 175,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej arašídový (podzemnicový), Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Omáčka sójová, Pórek, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme solamyl s mletým zázvorem. Ve směsi obalíme omyté a osušené porce filé nakrájené na kostky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl celý povrch. Přidáme nastrouhaný zázvor, na kolečka nakrájený pórek a za stálého obracení opékáme 1 minutu. |
3 | Potom vmícháme obalené filé a opékáme za častého obracení asi 5 minut dozlatova. Nakonec přidáme zbylé suroviny a vše ještě 4 minuty prohříváme. |
4 | Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ihned podáváme. Můžeme ozdobit nakrájenou pórkovou natí. |