Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 29814
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

36 g Cukr krupice
1 šálek Hroznové víno
20 ks Jahody zahradní
0,5 ks Meloun vodní
0,5 ks Meloun žlutý
62,5 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 351kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Tropický salát postup přípravy receptu:

1

Vodní meloun zbavíme červené dužiny a vytvoříme z ní kolečka, popřípadě krychličky. Zbytek bílé a zelené dužiny vydlabeme a vyhodíme, melounovou kůru uschováme a uložíme do ledničky. Totéž uděláme i se žlutým melounem, ale kůru vyhodíme. Kolečka nebo krychličky melounů odložíme do mísy. Jahody omyjeme, odstraníme stopku a nakrájíme na silnější plátky. Hrozny omyjeme a obojí přidáme k melounům.

2

Na sporáku svaříme vodu a cukr a povaříme pět minut. Po prochladnutí sirup přilijeme k ovoci a necháme hodinu stát. Pak z lednice vyjmeme meloun a naplníme ho ovocem a sirupem. Nakonec ho vrátíme do ledničky a necháme ho tam dvacet minut.

3

Poté ihned podáváme.

Poznámka

Salát musíme spotřebovat tentýž den.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept