Tropický salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tropický salát
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 29814 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
36 g | Cukr krupice |
1 šálek | Hroznové víno |
20 ks | Jahody zahradní |
0,5 ks | Meloun vodní |
0,5 ks | Meloun žlutý |
62,5 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 252,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hroznové víno, Jahody zahradní, Meloun vodní, Meloun žlutý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Tropický salát postup přípravy receptu:
1 | Vodní meloun zbavíme červené dužiny a vytvoříme z ní kolečka, popřípadě krychličky. Zbytek bílé a zelené dužiny vydlabeme a vyhodíme, melounovou kůru uschováme a uložíme do ledničky. Totéž uděláme i se žlutým melounem, ale kůru vyhodíme. Kolečka nebo krychličky melounů odložíme do mísy. Jahody omyjeme, odstraníme stopku a nakrájíme na silnější plátky. Hrozny omyjeme a obojí přidáme k melounům. |
2 | Na sporáku svaříme vodu a cukr a povaříme pět minut. Po prochladnutí sirup přilijeme k ovoci a necháme hodinu stát. Pak z lednice vyjmeme meloun a naplníme ho ovocem a sirupem. Nakonec ho vrátíme do ledničky a necháme ho tam dvacet minut. |
3 | Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Salát musíme spotřebovat tentýž den.