Zapečené fazole s párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené fazole s párkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29816 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
300 g | Klobása Dunajská |
1 dl | Olej rostlinný |
4 g | Pepř bílý |
400 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 207,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Klobása Dunajská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené fazole s párkem postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole propláchneme a necháme hodinu odmočit. Mezitím na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek dozlatova, přidáme pokrájená rajčata, sůl a bazalku, asi 10 minut povaříme na mírném ohni. |
2 | Odmočené fazole uvaříme 30 minut, scedíme, vložíme do mísy, přidáme klobásu nakrájenou na kostičky nebo kolečka, osolíme a promícháme. Směs vložíme do připravených zapékacích sáčků, zalijeme hotovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme 15-20 minut. |
Poznámka
+ hodina na odmočení fazolí