Marinované vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované vepřové kotlety
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29818 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
5 g | Koriandr čerstvý |
1 dl | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
800 g | Vepřová krkovička |
4 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 147,8mg |
Vláknina | 701,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Koriandr čerstvý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety z krkovice naklepeme, každou zvlášť osolíme, opepříme, jemně posypeme koriandrem, rozmarýnem, vložíme do uzavíratelné nádoby. Zalijeme olivovým olejem a vínem, navrch položíme bobkový list, nádobu uzavřeme a necháme do druhého dne marinovat do lednice. |
2 | Druhý den rozložíme kotlety do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. V průběhu pečení poléváme šťávou z marinovací nádoby, na poslední minuty necháme odkryté, aby se vytvořila kůrka. |
Poznámka
+ 24 hodin uležení masa