Treska s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s mangem
Treska s mangem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 29819 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
100 ml | Džus ananasový |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Mango |
180 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
450 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 41,6mg |
Draslík | 637,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus ananasový, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Mango, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s mangem postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozehřejeme olej a přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, očištěnou, na špalíčky nakrájenou mrkev a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Za stálého obracení opékáme 5 minut. |
2 | Omyté filety z tresky nakrájíme na kostičky. Mango oloupeme, vypeckujeme, dužinu nakrájíme na plátky. |
3 | Do woku přidáme tresku, mango a za stálého obracení opékáme 4-5 minut. |
4 | V misce smícháme solamyl, sójovou omáčku, ananasovou šťávu a limetkovou šťávu. Směs nalijeme do woku, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. |
5 | Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a posypeme nakrájeným koriandrem. |
Poznámka
Ananasový džus můžeme nahradit šťávou z jiného tropického ovoce.