Vinný krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinný krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2982 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 160g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 280,6mg |
Vláknina | 636,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinný krém postup přípravy receptu:
1 | Použijeme dřeň z poloviny vanilkového lusku, přidáme ji ke žloutkům s cukrem a ušleháme hustý krém. Vložíme ho do horké vodní lázně a za stálého míchání přidáváme bílé víno a citronovou kůru. |
2 | Poté dáme krém do ledové lázně a šleháme, dokud nevychladne. |
3 | Krém je vhodný k jahodám, bobulovému ovoci nebo pudinku. |