Treska s kokosem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s kokosem a bazalkou
Treska s kokosem a bazalkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 29820 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
300 ml | Mléko kokosové |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 41,6mg |
Draslík | 761,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Mléko kokosové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s kokosem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce tresky nakrájíme na kostky. Do misky vsypeme mouku smíchanou se solí a pepřem a ve směsi rybu obalíme. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, vložíme obalené maso a za stálého obracení opékáme 3-4 minuty. |
3 | V misce smícháme prolisovaný česnek, kari pastu, rybí omáčku a kokosové mléko. Nalijeme na maso do woku a přivedeme k varu. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata a 5 minut zvolna prohříváme. Nakonec vmícháme natrhané lístky bazalky. |
4 | Pokrm upravíme na nahřáté talíře a podáváme s vařenou jasmínovou rýží. |