Křupavé smažené sépie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé smažené sépie
Křupavé smažené sépie
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29821 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
200 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
5 polévková lžíce | Omáčka swet and sour |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
450 g | Sépie |
25 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 401,4mg |
Vláknina | 569,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 7,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej arašídový (podzemnicový), Sépie, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Omáčka swet and sour, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé smažené sépie postup přípravy receptu:
1 | Z očištěných a omytých sépií oddělíme chapadla, sépie rozkrojíme a naplocho rozložíme. Ploché kousky nařízneme do mřížky a každý kousek rozdělíme na čtvrtky. |
2 | V misce smícháme solamyl, sůl, pepř a chilli vločky. Směs vložíme do mikrotenového sáčku, přidáme kousky sépií a sáčkem několikrát zatřepeme, aby se maso obalilo. |
3 | Ve woku rozehřejeme olej a smažíme v něm sépie asi 2 minuty. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Usmažené sépie upravíme na nahřátou servírovací mísu a ihned podáváme. Pokrm doplníme pikantní omáčkou k namáčení. |