Jednoduchý recept

Hráškové rizoto s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29824
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
0,3 ks Chilli paprička
8 ks Chřest zelený
250 g Hrášek mražený
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pomazánka bylinková
300 g Rýže carnaroli
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
200 ml Víno bílé
1,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 942kJ
4% Sacharidy 15 g
30% Tuky 23 g
66% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Hráškové rizoto s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Ohřejeme drůbeží vývar. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk, vmícháme rýži a hrášek a vaříme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí.

2

Přidáme bílé víno a za stálého míchání jej necháme odpařit. Přilijeme naběračku vývaru a opět mícháme. Až bude rýže měkká, ale při skusu stále ještě pevná, odstraníme hrnec ze sporáku.

3

Vmícháme do rýže bylinkovou pomazánku a podle chuti osolíme opepříme.

4

Než budeme pokrm podávat, necháme vše 5 minut odpočinout. Poté rizoto rozdělíme do mističek, ozdobíme hlavičkami chřestu a kostičkami čili papriček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept