Rizoto z divoké rýže s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto z divoké rýže s hráškem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29826 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Chřest sterilovaný |
200 g | Hrášek |
200 g | Mandle plátky |
70 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pórek |
125 g | Rýže indiánská |
250 g | Rýže neloupaná (Natural) |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 138g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 201,5mg |
Vitamín E | 13,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest sterilovaný, Hrášek, Rýže neloupaná (Natural), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Mrkev kořen, Olej olivový, Pórek, Rýže indiánská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto z divoké rýže s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Nasekáme česnek, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev nakrájíme na kostičky, chřest rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. |
2 | Na suché teflonové pánvi opražíme plátky mandlí. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vývar, který podle chuti osolíme. Vývar stále udržujeme teplý. |
4 | Na pánvi zahřejeme olivový olej a po dobu 4 minut na něm podusíme česnek s pórkem. Přidáme rýži a mrkev a za stálého míchání postupně přiléváme vývar. |
5 | Jakmile nám zůstane asi 200 ml vývaru, přidáme hrášek a chřest. Teprve když je rýže dovařená, vmícháme do pokrmu mandlové plátky. Jídlo ihned podáváme. |