Jednoduchý recept

Rizoto z divoké rýže s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29826
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
8 ks Chřest sterilovaný
200 g Hrášek
200 g Mandle plátky
70 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pórek
125 g Rýže indiánská
250 g Rýže neloupaná (Natural)
1 špetka Sůl
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,054 kcal
Kilojoule 4 408kJ
39% Sacharidy 139 g
108% Tuky 81 g
174% Sodík 3 g
92% Bílkoviny 52 g

Rizoto z divoké rýže s hráškem postup přípravy receptu:

1

Nasekáme česnek, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev nakrájíme na kostičky, chřest rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.

2

Na suché teflonové pánvi opražíme plátky mandlí.

3

V hrnci přivedeme k varu vývar, který podle chuti osolíme. Vývar stále udržujeme teplý.

4

Na pánvi zahřejeme olivový olej a po dobu 4 minut na něm podusíme česnek s pórkem. Přidáme rýži a mrkev a za stálého míchání postupně přiléváme vývar.

5

Jakmile nám zůstane asi 200 ml vývaru, přidáme hrášek a chřest. Teprve když je rýže dovařená, vmícháme do pokrmu mandlové plátky. Jídlo ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept