Recept

Rizoto s cuketou a zázvorem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29827
Kategorie: Rizota

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Cuketa
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže carnaroli
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
0,3 l Víno bílé
600 ml Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 615kJ
6% Sacharidy 23 g
17% Tuky 13 g
49% Sodík 974 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rizoto s cuketou a zázvorem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi zahřejeme olej a po dobu 2 minut na něm opékáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli a čerstvě nastrouhaný zázvor.

2

Přidáme rýži a krátce ji opečeme. Zahřejeme vývar a společně s vínem jej postupně přiléváme k rýžové směsi. Za občasného zamíchání vaříme při mírné teplotě 10-15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Cukety nakrájíme na hranolky, lehce je osolíme a vmícháme do rýže. Pod pokličkou necháme 5 minut táhnout. Podle potřeby, než je rýže hotová, přidáváme vodu.

4

Do hotového rizota vmícháme nastrouhaný parmezán a navrch ozdobíme sekanou bazalkou. Pokrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept