Recept

Chřestové rizoto s opraženými mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29828
Kategorie: Rizota

Ingredience

500 g Chřest bílý
6 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Mandle
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže carnaroli
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé
1,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 709kJ
4% Sacharidy 15 g
47% Tuky 36 g
69% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Chřestové rizoto s opraženými mandlemi postup přípravy receptu:

1

Chřest k horní třetině oloupeme a odřízneme z něj dřevnaté konce. Nakrájíme jej na 3 cm dlouhé kousky a asi 20 minut ho povaříme v osolené vodě.

2

Obě části jarních cibulek nakrájíme na proužky. Na suché pánvi opražíme madle. Drůbeží vývar ochucený šafránem přivedeme k varu a poté jej udržujeme teplý.

3

V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a podusíme na ní polovinu mandlí, chřest a bílou část jarních cibulek. Dusíme asi 4 minuty. Přidáme rýži, kterou krátce osmahneme.

4

Vše zalijeme bílým vínem a krátce povaříme. Přidáme 1/3 drůbežího vývaru a zamícháme. Pokaždé, když se tekutina vsákne, přilijeme další. Po 25 minutách by měla být rýže hotová. Musí být měkká, ale pevná.

5

Do hotového rizota vmícháme zbylé máslo, strouhaný parmezán a zelenou část jarních cibulek. Pikantně ochutíme solí a pepřem. Ozdobíme druhou polovinou opražených mandlí.

Poznámka

Kvalitní chřest poznáme podle toho, že má pevné, zavřené hlavičky a pružné stonky. Známkou čerstvosti je také výrazná vůně koncových částí stonků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept