Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29831
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 polévková lžíce Estragon
5 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Rajčata Cherry
300 g Rýže carnaroli
150 g Sýr Parmezán
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 850kJ
7% Sacharidy 26 g
32% Tuky 24 g
77% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Rizoto po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Zahřejeme v hrnci 4 polévkové lžíce olivového oleje a necháme na něm cibuli s česnekem zesklovatět.

2

Přidáme rýži a dusíme tak dlouho, dokud její zrnka nezesklovatí. Přilijeme víno a dusíme tak dlouho, dokud se všechno víno nevsákne do rýže.

3

Za stálého míchání přiléváme horký vývar a vaříme asi 25 minut. Rýže musí být pevná, ale měkká.

4

Nakrájíme na tenké plátky cuketu, rozpůlíme cherry rajčata, nahrubo nakrájíme papriky.

5

V pánvi zahřejeme zbytek olivového oleje a podusíme na něm nejprve papriku, poté cuketu, pak promícháme a přidáme rajčata. Vše udržujeme teplé.

6

Smícháme rýži se zeleninou, parmezánem a podle chuti opepříme a dochutíme nasekanými bylinkami.

Poznámka

Vhodná příloha k telecím plátkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept