Recept

Rizoto s uzeným lososem a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29832
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Losos uzený
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
250 g Rýže carnaroli
500 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
1 dl Víno bílé
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 237kJ
5% Sacharidy 19 g
25% Tuky 19 g
45% Sodík 892 mg
30% Bílkoviny 17 g

Rizoto s uzeným lososem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Špenát nahrubo nakrájíme, cibuli a česnek rozkrájíme na kostičky.

2

V hrnci zahřejeme 40 g másla a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidáme rýži a chvíli dusíme.

3

Přilijeme bílé víno a přidáme špenát. Postupně za stálého míchání přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme asi 25 minut. Rýže musí být měkká, ale pevná.

4

Jemně nasekáme zelený pepř a vmícháme jej do rýže. Podle chuti osolíme a přidáme vločky másla.

5

Nakrájíme na kousky uzeného lososa a též jej vmícháme do rýže. Před podáváním necháme rizoto ještě 3 minuty dojít.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept