Recept

Rizoto s česnekem medvědím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29834

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže carnaroli
80 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
0,1 l Víno bílé
1 l Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Česnek medvědí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 860kJ
7% Sacharidy 25 g
26% Tuky 19 g
77% Sodík 2 g
24% Bílkoviny 13 g

Rizoto s česnekem medvědím postup přípravy receptu:

1

Česnek jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na kostičky.

2

V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm cibuli a česnek zesklovatět. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme, zalijeme vínem a vaříme do odpaření.

3

Postupně přiléváme zeleninový vývar a při mírné teplotě vaříme asi 25 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Do hotového rizota vmícháme česnek, máslo a nastrouhaný parmezán. Pokrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept