Humrové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humrové ragú
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 165 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29836 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
50 g | Fenykl sladký - hlíza |
1000 g | Humr |
1 kg | Kapr obecný |
3 ks | Langusta |
70 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
200 g | Mušle slávky |
50 ml | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
300 g | Pórek |
120 g | Šalotka |
50 ml | Smetana ke šlehání 30% |
3 špetka | Sůl |
600 ml | Víno muškátové |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 438,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,2mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Humr, Kapr obecný, Mušle slávky, Pažitka, Petržel kořen, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Langusta, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Víno muškátové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Humrové ragú postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Z humra odřízneme klepeta, rozpůlíme je, z hlavy vyjmeme váček. Maso pokrájíme na menší kusy. Kapra omyjeme, odkrojíme hlavu, ploutve a maso pokrájíme na menší kusy. |
2 | Polovinu másla rozpálíme, přidáme pokrájenou zeleninu, cibuli, česnek a krátce osmažíme. Poté přidáme rybí kosti, rybí hlavu a ploutve, pokrájené rybí maso, 2 l vody a polovinu vína. Osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a necháme vařit 120 minut. Dle potřeby vývar dochutíme solí a pepřem. Kousky humra orestujeme na rozpáleném másle s olejem do zčervenání. |
3 | Podlijeme 750 ml vývaru a zbytkem vína, povaříme 15 minut. Poté přidáme pažitku a pokrájený pórek se šalotkou. Povaříme dalších 15 minut. Přidáme mušle a langusty, povaříme 8 minut. Omáčku zahustíme smetanou, dochutíme solí a pepřem a ihned servírujeme. |