Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29836
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
80 g Cibule
50 g Fenykl sladký - hlíza
1000 g Humr
1 kg Kapr obecný
3 ks Langusta
70 g Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
200 g Mušle slávky
50 ml Olej olivový
1 ks Pažitka
3 špetka Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
300 g Pórek
120 g Šalotka
50 ml Smetana ke šlehání 30%
3 špetka Sůl
600 ml Víno muškátové
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,110 kcal
Kilojoule 4 644kJ
11% Sacharidy 40 g
60% Tuky 45 g
62% Sodík 1 g
183% Bílkoviny 103 g

Humrové ragú postup přípravy receptu:

1

Zeleninu, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Z humra odřízneme klepeta, rozpůlíme je, z hlavy vyjmeme váček. Maso pokrájíme na menší kusy. Kapra omyjeme, odkrojíme hlavu, ploutve a maso pokrájíme na menší kusy.

2

Polovinu másla rozpálíme, přidáme pokrájenou zeleninu, cibuli, česnek a krátce osmažíme. Poté přidáme rybí kosti, rybí hlavu a ploutve, pokrájené rybí maso, 2 l vody a polovinu vína. Osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a necháme vařit 120 minut. Dle potřeby vývar dochutíme solí a pepřem. Kousky humra orestujeme na rozpáleném másle s olejem do zčervenání.

3

Podlijeme 750 ml vývaru a zbytkem vína, povaříme 15 minut. Poté přidáme pažitku a pokrájený pórek se šalotkou. Povaříme dalších 15 minut. Přidáme mušle a langusty, povaříme 8 minut. Omáčku zahustíme smetanou, dochutíme solí a pepřem a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept