Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29838
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
120 g Cibule
1 ks Citrony
3 špetka Koriandr čerstvý
2 kg Mušle slávky
150 ml Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
4 g Petržel - nať
40 ml Protlak rajčatový
80 g Šalotka
1 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý
450 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 764kJ
9% Sacharidy 34 g
65% Tuky 49 g
75% Sodík 2 g
109% Bílkoviny 61 g

Slávky po portugalsku postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme a osmažíme na něm na drobné kousky pokrájený česnek, cibuli a šalotku. Přidáme sekanou petržel, víno, rajčatovou šťávu, na plátky pokrájený citron a koření.

2

Slávky pečlivě omyjeme, dáme do hrnce s 2 l vody a vaříme 20 minut.

3

Mušle vyjmeme a do vody přilijeme 3 naběračky propasírované omáčky z hrnce.

4

Omáčku povaříme 10 minut.

5

Vařené slávky servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept