Recept

Pomerančovo-mangové rizoto

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29839
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
12 ks Cibulka jarní
1 ks Koriandr čerstvý
2 ks Mango
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Pomeranče
250 g Rýže carnaroli
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
200 ml Víno bílé
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 961kJ
19% Sacharidy 70 g
24% Tuky 18 g
40% Sodík 803 mg
19% Bílkoviny 11 g

Pomerančovo-mangové rizoto postup přípravy receptu:

1

Manga oloupeme, jedno z nich nakrájíme na kostky a druhé na plátky. Ze 2 pomerančů si vymačkáme šťávu, ostatní oloupeme, pečlivě je očistíme, rozdělíme na dílky a odstraníme vnitřní blány.

2

Cibuli a chilli papričku nakrájíme na kostičky. V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a necháme na ní zesklovatět cibuli a chilli papričku. Přidáme rýži, kterou krátce osmahneme, poté zalijeme octem, pomerančovou šťávou a vínem. Přimícháme kostičky manga a postupně přilijeme zeleninový vývar. Podle chuti osolíme a za častého zamíchání vaříme asi 25 minut.

3

Jarní cibulky nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které opékáme 4 minuty na pánvi se zahřátým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme polovinu pomerančových dílků, nastrouhaný parmezán a zbytek másla. Vše promícháme s rýží a podle chuti osolíme a opepříme.

4

Na talíře servírujeme rizoto s jarními cibulkami, zbylými plátky pomeranče a plátky manga. Pokrm posypeme čerstvým koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept