Jahodová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2984 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
300 g | Jahody zahradní |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
20 ml | Likér pomerančový |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 538,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 191,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Koriandr mletý, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme a spolu s cukrem a drceným koraindrem povaříme ve směsi jahodové a citronové šťávy. Poté rozmixujeme a necháme znovu projít varem. |
2 | Vmícháme pomerančový likér a necháme vychladnout. |
3 | Omáčka je vhodná ke zmrzlině a jogurtovým krémům. |