Langusta na katalánský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langusta na katalánský způsob
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29841 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Celer - nať |
120 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
600 g | Langusta |
120 g | Mrkev kořen |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Olej olivový |
140 g | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 321,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Langusta, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Langusta na katalánský způsob postup přípravy receptu:
1 | Jednu cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, mrkev pokrájíme na proužky. Obojí nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme na plátky pokrájený citron, nakrájenou celerovou nať, petržel, ocet. |
2 | Osolíme a opepříme a uvedeme k varu. |
3 | Poté přidáme omytou langustu a povaříme 10 minut. Poté necháme vychladnout. |
4 | Nasekáme druhou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky. |
5 | Maso z langusty obereme a pokrájíme na větší kousky, orestujeme na rozpáleném oleji a poté přendáme na talíř. |
6 | Na oleji orestujeme pokrájenou zeleninu. Restujeme 5 minut. Přidáme víno, cayenský pepř, šafrán a maso z langusty. Vše povaříme 10 minut. |
7 | Maso servírujeme s omáčkou a restovanou zeleninou. |