Rizoto s čerstvými dary moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s čerstvými dary moře
Rizoto s čerstvými dary moře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29843 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Mušle slávky |
200 g | Mušle Venušiny |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
250 g | Rýže carnaroli |
200 g | Sépie |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
0,5 l | Vývar zeleninový |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 72,3mg |
Draslík | 728,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mušle slávky, Sépie, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle Venušiny, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže carnaroli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s čerstvými dary moře postup přípravy receptu:
1 | Mušle očistíme, omyjeme a otevřené vyřadíme. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli jemně nasekáme. |
2 | V pánvi zahřejeme olej, zpěníme v něm cibuli, vložíme houby a krátce podusíme. Přidáme rýži a opékáme, dokud nezesklovatí. Zalijeme vínem a za stálého míchání přivedeme k varu. Postupně přiléváme horký vývar. |
3 | Přidáme připravené dary moře a vaříme asi 25 minut. Občas zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mušle, které se při vaření neotevřely, odstraníme, mohou být zkažené. |
4 | Hotové rizoto posypeme petrželkou. Pokrm ihned podáváme. |