Recept

Rizoto s čerstvými dary moře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29843
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Mušle slávky
200 g Mušle Venušiny
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
250 g Rýže carnaroli
200 g Sépie
1 špetka Sůl
0,1 l Víno bílé
0,5 l Vývar zeleninový
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
5% Sacharidy 18 g
15% Tuky 11 g
56% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Rizoto s čerstvými dary moře postup přípravy receptu:

1

Mušle očistíme, omyjeme a otevřené vyřadíme. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli jemně nasekáme.

2

V pánvi zahřejeme olej, zpěníme v něm cibuli, vložíme houby a krátce podusíme. Přidáme rýži a opékáme, dokud nezesklovatí. Zalijeme vínem a za stálého míchání přivedeme k varu. Postupně přiléváme horký vývar.

3

Přidáme připravené dary moře a vaříme asi 25 minut. Občas zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mušle, které se při vaření neotevřely, odstraníme, mohou být zkažené.

4

Hotové rizoto posypeme petrželkou. Pokrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept