Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29844
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
120 g Cibule
50 g Hřebenatka
30 g Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
50 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
40 ml Protlak rajčatový
1 ks Rybí hlavy
20 g Rybí kosti
80 g Šalotka
2 špetka Sůl
1000 g Treska aljašská
4 g Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
700 ml Víno jablečné
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 440kJ
17% Sacharidy 60 g
158% Tuky 119 g
19% Sodík 378 mg
91% Bílkoviny 51 g

Treska á la paimpolaise postup přípravy receptu:

1

2 mrkve a 1 cibuli oloupeme, pokrájíme. Přidáme rybí hlavu, kosti a bylinky. Zalijeme cidrem a vaříme do zredukování poloviny objemu.

2

Poté opepříme, osolíme a propasírujeme.

3

Filety stočíme do závitků, lehce převážeme nití a dáme na 3 minuty vařit do připraveného vývaru.

4

Zbytek cibule, mrkve a šalotku oloupeme a dáme restovat na rozpálené máslo s olejem. Přidáme hřebenatky, bobkový list a tymián.

5

Necháme restovat 5 minut. Přilijeme 50 ml vývaru, protlak a 6 minut ohříváme.

6

Pak mušle vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, rozšlehaným žloutkem, osolíme a opepříme.

7

Tresku a mušle servírujeme přelité omáčkou.

Poznámka

Cidr je kvašené jablečné víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept