Cotriade z bretaňských přístavů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cotriade z bretaňských přístavů
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29848 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
250 g | Cibule |
600 g | Makrela uzená |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pražma |
2 špetka | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
350 g | Úhoř mořský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 296,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Makrela uzená, Pražma, Sůl, Treska aljašská, Úhoř mořský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cotriade z bretaňských přístavů postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme, poté necháme osmahnout na rozpáleném másle. Restujeme do zezlátnutí, poté přilijeme 1 l vody. |
2 | Přidáme oloupané a pokrájené brambory a svazek bylin. Osolíme, opepříme, vaříme do změknutí brambor. |
3 | Ryby vykucháme, šupinatým oškrábeme šupiny. Přidáme do vývaru a povaříme 10 minut. |
4 | Vařenou zeleninu přendáme na servírovací talíř, překryjeme rybami. |
5 | Polévku servírujeme v miskách. |
Poznámka
1