Zdravý recept

Hřebenatky s ovocem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29849
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
50 g Citrony
8 ks Hřebenatka
60 g Kiwi
60 g Mango
80 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý celý
60 g Pomeranče
200 g Pórek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 593kJ
5% Sacharidy 19 g
63% Tuky 47 g
10% Sodík 199 mg
27% Bílkoviny 15 g

Hřebenatky s ovocem postup přípravy receptu:

1

Mušle omyjeme, vyjmeme z lastur. Pokapeme citronovou šťávou a dáme vařit do 2 l vody. Vaříme 10 minut, poté maso vyjmeme.

2

Do vývaru přidáme pokrájený pórek, mrkev, plátky citrónu a pomeranče, česnek a pepř vcelku. Osolíme a vaříme 30 minut. Vývar necháme vystydnout.

3

Mango a kiwi oloupeme a pokrájíme na plátky.

4

Hřebenatky servírujeme s kousky vařené mrkve a plátky ovoce. Přelijeme trochou vývaru a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept