Recept

Mražený čokoládový krém s pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2985
Kategorie: Krémy

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
80 g Cukr krupice
6 polévková lžíce Likér Grand Marnier
4 ks Pomeranče
250 g Smetana 12% (konzumní)
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
18% Sacharidy 65 g
31% Tuky 24 g
1% Sodík 21 mg
17% Bílkoviny 10 g

Mražený čokoládový krém s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve ušleháme smetanu a dáme ji chladit. Ze žloutků a 40g cukru ušleháme hustý krém.

2

Čokoládu nalámeme na malé kousky nebo nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni se 2 lžícemi pomerančového likéru. Přimícháme žloutkový krém a po vychladnutí vmícháme vychlazenou šlehačku. Hmotu nalijeme do formiček, uhladíme, zakryjeme a dáme mrazit asi na 6hodin.

3

Mezitím oloupeme pomeranče, vykrojíme čisté dílky, šťávu zachytíme. Zbývající cukr necháme zkaramelizovat, rozředíme pomerančovou šťávou a necháme povařit dokud se karamel nerozpustí. Poté vmícháme zbylý likér, omáčku dáme do misky a dílky pomeranče necháme marinovat do podávání.

4

Mražený krém vyklopíme na dezertní talířky a podáváme s pomerančovou omáčkou i s kousky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept