Recept

Kapr na čínský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29850
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
120 g Cibule
1 hrst Houby černé
1200 g Kapr obecný
150 g Kuřecí prsa
60 g Mrkev kořen
50 ml Ocet kvasný lihový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
50 g Rýže dušená
150 g Slanina vepřová
250 g Sójové výhonky
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 018kJ
4% Sacharidy 16 g
126% Tuky 94 g
48% Sodík 952 mg
148% Bílkoviny 83 g

Kapr na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do horké vody.

2

Rybu vykucháme, mlíčí uschováme na další zpracování. Šupiny oškrábeme.

3

Oloupeme mrkev a polovinu cibule, pokrájíme na kolečka.

4

Polovinu zeleniny a slaninu rozprostřeme na dno zapékací mísy.

5

Kuřecí maso, petržel, zbytek cibule a česnek pokrájíme na drobné kousky, přidáme jeden syrový a jeden uvařený žloutek, mlíčí, rýži. Dobře promícháme a osolíme.

6

Kapra naplníme nádivkou a zašijeme. Rybu přendáme do zapékací mísy, pokryjeme anglickou slaninou, posypeme zbytkem cibule a mrkve. Zalijeme vínem a octem. Pečeme při 210 °C 40 minut.

7

Houby a sojové klíčky povaříme ve vroucí vodě. Vaříme 3 minuty.

8

Rybu servírujeme obloženou vařenými klíčky a houbami a podlitou šťávou z pečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept