Kapr na čínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na čínský způsob
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 hrst | Houby černé |
1200 g | Kapr obecný |
150 g | Kuřecí prsa |
60 g | Mrkev kořen |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Rýže dušená |
150 g | Slanina vepřová |
250 g | Sójové výhonky |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 458,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kapr obecný, Rýže dušená, Slanina vepřová, Sójové výhonky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na čínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme do horké vody. |
2 | Rybu vykucháme, mlíčí uschováme na další zpracování. Šupiny oškrábeme. |
3 | Oloupeme mrkev a polovinu cibule, pokrájíme na kolečka. |
4 | Polovinu zeleniny a slaninu rozprostřeme na dno zapékací mísy. |
5 | Kuřecí maso, petržel, zbytek cibule a česnek pokrájíme na drobné kousky, přidáme jeden syrový a jeden uvařený žloutek, mlíčí, rýži. Dobře promícháme a osolíme. |
6 | Kapra naplníme nádivkou a zašijeme. Rybu přendáme do zapékací mísy, pokryjeme anglickou slaninou, posypeme zbytkem cibule a mrkve. Zalijeme vínem a octem. Pečeme při 210 °C 40 minut. |
7 | Houby a sojové klíčky povaříme ve vroucí vodě. Vaříme 3 minuty. |
8 | Rybu servírujeme obloženou vařenými klíčky a houbami a podlitou šťávou z pečení. |